Skip to content

Belangrijk: De Seidensticker Modern fit heet voortaan Seidensticker Regular fit. De pasvorm blijft dezelfde regular fit als voorheen. In de loop van de tijd zal de Modern fit uit ons assortiment verdwijnen en vervangen worden door de Regular fit.

Lees meer
0 artikelen
  • Gratis verzending binnen Nederland
  • 30 dagen op zicht
  • Binnen 1 tot 3 werkdagen verzonden

Seidensticker Modern overhemden? Modern getailleerde finesse

Belangrijk: De Seidensticker Modern fit heet voortaan Seidensticker Regular fit. De pasvorm blijft dezelfde regular fit als voorheen. In de loop van de tijd zal de Modern fit uit ons assortiment verdwijnen en vervangen worden door de Regular fit.

Modern en bijzonder…. Ook de Seidensticker Modern overhemden heren vallen op vanwege hun iets eigentijds getailleerde pasvorm die comfortabel rond de torso valt. De shirts uit de lijn die voorheen Seidensticker Splendesto heette, vallen op door hun originele dessins en keur aan kleuren en zijn uitstekend draagbaar voor elk seizoen en elke gelegenheid. En de kwaliteit? Dat zit met de verweven Duitse Grundlichheit en Pünktlichkeit wel goed. Maak kennis met Seidensticker Modern!

Wat zit er achter het Seidensticker Modern overhemd?

Met een stevige focus op belangrijke merkwaarden als kwaliteit, continuïteit, vernieuwing, moderniteit en betrouwbaarheid kunnen we gerust zeggen dat de Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid van dit topshirtmerk in al zijn collecties doorklinkt. Geen wonder dat deze klassiek modern gesneden overhemden excelleren in kwaliteit welke terug te zien is in de gebruikte materiaal, bijzondere designs, krachtige kleuren en ruime keuze uit zorgvuldig gekozen pasvormen en lijnen. Bent u de volgende die geniet van deze onovertroffen Duitse topkwaliteit? U kunt deze of shirts uit de andere Seidensticker overhemden lijnen vandaag nog online bestellen!

Wat typeert een overhemd Seidensticker Modern heren?

Voorheen bekend als Seidensticker Splendesto vallen deze overhemden op door hun moderne snit die ietwat getailleerd maar zeker niet te strak is. De comfortabel rond de borst vallende overhemden Seidensticker Modern strijkvrij zijn te herkennen aan het rode label. U heeft daarbij ruim de keuze uit verschillende dessins en type shirts zodat u uw outfit helemaal persoonlijk passend kunt maken. Gaat u voor een blauw gestreept business overhemd, een trendy paars gekleurd hemd of kraakhelder effen wit smokingoverhemd, een grijs gemêleerd strijkvrij shirt of Seidensticker Modern mouwlengte 7 overhemden in print?

Welk materiaal is gebruikt?

De overhemden Seidensticker Modern heren zijn allen gemaakt van 100% katoenen garens van hoge kwaliteit en zijn door de unieke behandeling zeer gebruiksvriendelijk in het onderhoud. Zo behouden alle shirts lang hun pasvorm en zijn de overhemden ook nog eens Seidensticker Modern strijkvrij. Hierdoor krijgen kreukels tijdens die lange vergadering of autorit geen kans!

Hoe vallen de overhemden?

De Modern overhemden zijn verkrijgbaar in boordmaat 37 tot en met maat 54 en bieden ook keuze uit korte en normale mouwen, maar ook de extra lange Seidensticker Modern mouwlengte 7. De taille in maat 40 is 108 cm. De pasvorm is recht vallend en klassiek gesneden. Ze zijn iets getailleerd, maar ruimer dan de slim fit modellen, waardoor een overhemd Seidensticker Modern comfortabel rond de borst valt. 

Welke kleurkeuze is er?

Gaat u ook kleur bekennen? Dat kan zeker met een Seidensticker Modern overhemd heren! Kies bijvoorbeeld voor warm bordeaux, neutraal grijs, trendy roze, klassiek wit en zwart of zakelijk blauw. Door het uitgebreide kleurenpalet waaruit u kunt kiezen kunt u uw outfit geheel naar uw eigen hand zetten en voor iedere gelegenheid geschikt maken.

Welke boord kiest u?

Of u nu een hemd voor een smoking zoekt, voor een gala, een zakelijke borrel of informeel feest…Alle Seidensticker Modern overhemden zijn voor iedere gelegenheid de perfecte begeleider dankzij de bijzonder ruime keuze uit boordmodellen als wide spread, semi-wide spread, een normale, cutaway, button-under, button-down en zelfs een Aida-Kent boord.

De start van modemerk Seidensticker

In 1919 begint de toen 23-jarige Walter Seidensticker senior in zijn ouderlijk huis in Bielefeld met zijn eerste shirtproductie. De overhemden vallen direct in de smaak bij velen en zowel de omzet als het bedrijf groeit. In 1922 gebruikt hij 150 naaisters in de eerste commerciële naaikamer om in 1930 één van de eerste kledingbedrijven met behulp van distributieriemen de productie efficiënter te laten plaatsvinden. Al in 1938 telt de jaarlijkse productie voor het eerst meer dan 1 miljoen overhemden.

Een belangrijke mijlpaal is de introductie van de Toplin in 1957, de eerste Seidensticker Modern strijkvrije overhemden en tevens het eerste Duitse merkshirt op de markt. Vier jaar later kwam het nylon shirt Matchtown op de markt, waarbij de jaaromzet de grens van 100 miljoen overschreed. De naamsbekendheid groeit door de lancering van de Schwarze Rose lijn in 1968, gemaakt van Diolen Star, een revolutionair gemengd weefsel. In 1969 sterft oprichter Walter sr. en nemen zijn zonen Walter jr. en Gerd het familiebedrijf over.

Tegenwoordig is Seidensticker niet meer weg te denken als kwaliteitsmerk dat zich mag rekenen de top 3 van overhemdenfabrikanten in de wereld. De productiebedrijven van de Europese marktleider in shirts zijn onder meer in Hong Kong, Shanghai, Vietnam en Indonesië gevestigd. In 2015 bedroeg de omzet 203 miljoen. Seidensticker groep is vertegenwoordigd in 80 verschillende landen, telt ruim 2600 medewerkers en produceert zo’n 13 miljoen kledingstukken per jaar. Nog steeds is het merk aan het groeien.

Uw Seidensticker Modern overhemd bestellen?

De overhemden Seidensticker Modern zijn alleen in onze online shop verkrijgbaar. Hier vindt u een ruime keuze overhemden die u snel vindt dankzij het handige zoekmenu. Dankzij de speciale NOS (Never Out of Stock) voorraad is uw keuze altijd verkrijgbaar! Uw favoriete shirt gevonden? Online kopen kan 24/7 betrouwbaar en veilig op het moment dat het u uitkomt. Gratis naar u verzonden en indien gewenst ook weer gratis retour. Gaat u vandaag nog uw Seidensticker Modern overhemd heren kopen? Een schitterende schat aan exclusief bijzondere shirts met Duitse topkwaliteit en licht getailleerde finesse wachten op u….

Behalve de Seidensticker Moderne overhemden heeft dit merk ook te bieden: