SchulteHerenmode.nl gebruikt cookies en daarmee vergelijkbare technieken. Om het bezoek en winkelen bij SchulteHerenmode.nl voor u gemakkelijker en persoonlijker te maken verzamelen wij en derden persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag binnen en buiten onze website. Hiermee kunnen wij en derden advertenties laten zien die aangepast zijn aan uw interesses en kunt u informatie delen op social media. Door verder te klikken op onze website gaat u hiermee akkoord. Meer weten?.

 • Gratis verzending & retour
 • Ruime voorraad
 • Snelle service
 • Ook grote maten
 • 30 dagen zichttermijn
Winkelmand
Laden...
Retourneren

RETOURNEREN

Niet tevreden met uw aankoop? Geen probleem, u kunt het artikel binnen 30 kalenderdagen retourneren.

Bij online aankopen heeft u recht op herroeping. Gedurende 30 kalenderdagen mag u de overeenkomst zonder opgave van redenen ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het bestelde product. Na deze 30 kalenderdagen heeft u nog 14 dagen de tijd om een artikel retour sturen. Wilt u gebruik maken van uw herroepingsrecht dan doet u dat door terugzending van het product binnen de bedenktijd van 30 kalenderdagen, of door het sturen van een (ondubbelzinnige) verklaring cq modelformulier voor herroeping, gericht aan Schulte Herenmode, of telefonisch, binnen de bedenktijd van 30 kalenderdagen. Verder op deze pagina leest u meer over Herroepingsrecht.

Het te crediteren bedrag zal zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding, worden teruggestort op uw rekening. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Retourneren binnen Nederland en vanuit België

 • Om een product te retourneren, stuurt u het te retourneren product en verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk in de oorspronkelijke staat terug naar Schulte Herenmode.
 • Voor correcte en snelle afhandeling en eventuele terugbetaling is het ten zeerste raadzaam dat u het volledig ingevulde retourformulier bijsluit. Daarnaast is het voor de snelle afwikkeling van uw retour van belang dat u uw naam en adres, en het ordernummer vermeldt bij de te retourneren artikelen.
 • Voor gratis retourneren vanuit (alleen) Nederland en België kunt u gebruik maken van de gratis retoursticker. Dit gratis retourlabel zit onderaan uw RETOURBON.

Klantenservice Schulte Herenmode
Antwoordnummer 865
2160 VG Lisse

 • Plakt u bovenstaand adres op het pakket, over de oude adressticker heen
 • Geef het pakket af op een PostNL–punt (voor adressen zie www.postnl.nl/locatiewijzer)
 • Bewaar het ontvangstbewijs dat u van PostNL voor u retourzending krijgt goed

 

Retourneren vanuit het buitenland, met uitzondering van België, is niet gratis

 • Om een product te retourneren, stuurt u het te retourneren product en verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk in de oorspronkelijke staat terug naar Schulte Herenmode.
 • Voor correcte en snelle afhandeling en eventuele terugbetaling is het ten zeerste raadzaam dat u het volledig ingevulde retourformulier bijsluit. Let u er in ieder geval op dat u uw naam en adres, en het ordernummer vermeldt bij de te retourneren artikelen, anders hebben wij onvoldoende informatie om u terug te betalen.
 • Retourzendingen vanuit het buitenland (m.u.v. België) zijn niet gratis. Het is namelijk niet mogelijk om gebruik te maken van de retoursticker. Van de portokosten voor retourzendingen vanuit het buitenland wordt € 7,00 naar u teruggestort. Indien u de volledige bestelling terugstuurt, worden ook de verzendkosten van de heenzending (€ 3,95 of € 7,50) vergoed.
 • Het retourpakket kunt u, voldoende gefrankeerd, sturen naar:

Klantenservice Schulte Herenmode
p/a De Kempenaerstraat 14
2341 GL Oegstgeest
Nederland

Kosten retourneren

Wanneer u besluit een artikel binnen 30 kalenderdagen te retourneren, worden geen extra administratiekosten in rekening gebracht. Uitzondering op deze regel zijn producten die bij ontvangst beschadigd zijn of verkeerd geleverde artikelen. U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

De kosten van de retourverzending zijn voor uw rekening. Binnen Nederland kunt u gebruik maken van een gratis antwoordnummer. Voor teruggave van retourkosten van voldoende gefrankeerde verzendingen kunt u contact opnemen met de klantenservice.

U ontvangt het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel terug, exclusief de verzendkosten van de retourzending. In geval het retourneren van de gehele bestelling, wordt naast het aankoopbedrag, ook de eventuele kosten van de heenzending teruggestort. Als u een deel van de totale order retourneert, en een deel van diezelfde order houdt, worden de eventuele kosten van de heenzending niet teruggestort.

Wanneer u een product retourneert, dient u deze voldoende gefrankeerd te versturen. Wanneer een retourzending onvoldoende is gefrankeerd, worden deze kosten bij de klant in rekening gebracht.

 

Retourzendingen

Voor retourzendingen houden wij de volgende punten aan:

 • Voor correcte en snelle afhandeling en eventuele terugbetaling is het noodzakelijk dat u uw naam, adres en ordernummer vermeldt.
 • Vergeet niet het pakket voldoende te frankeren of het juiste gratis antwoordnummeradres (alleen vanuit Nederland) te vermelden.
 • Wanneer een retourzending onvoldoende is gefrankeerd, worden deze kosten bij de klant in rekening gebracht.
 • Voor teruggave van retourkosten van voldoende gefrankeerde verzendingen kunt u contact opnemen met de klantenservice.

 

Herroepingsrecht

Consumenten hebben het recht op herroeping bij levering van diensten resp. verkoop op afstand. Toch merken wij bij SchulteHerenmode.nl dat er verwarring kan ontstaan over de rechten die u als consument heeft. Hieronder geven wij u daarom een uitleg van het herroepingsrecht.

Artikel 6b - Herroepingsrecht bij levering van diensten resp. verkoop op afstand

 

1. Bij levering van diensten resp. verkoop op afstand heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende ten minste veertien (14) kalenderdagen, ingaande op de dag na ontvangst van het bestelde product.
2. Om gebruik te maken van zijn herroepingsrecht, zal de consument zich richten naar de door de ondernemer bij het aanbod en/of uiterlijk bij de levering ter zake verstrekte redelijke en duidelijke instructies.
3. Indien de consument meer doet met de producten dan het beoordelen daarvan (om te kijken of hij het wil houden) en dat daardoor schade aan het product ontstaat, is de consument voor deze waardevermindering aansprakelijk. Hij mag de producten beoordelen/gebruiken zoals in een winkel ook mogelijk is.

Uitleg herroepingsrecht
Tijdens de 30 kalenderdagen bedenktijd heeft u als consument het recht om de zaak te beoordelen en te proberen zoals u dat normaal gesproken ook in de winkel zou mogen. Dat betekent in het algemeen dat u het geleverde product ook zal mogen uitpakken en zo nodig bekijken zoals u dat in de winkel ook zou mogen. Zolang u als klant echter nog niet besloten heeft het product te houden, mag u het product weliswaar proberen, echter niet gebruiken!Voorbeeld
Een wasmachine mag men bekijken maar men mag er geen wasjes mee draaien. Een paar schoenen mag men passen, maar men mag er niet een gehele dag op rondlopen.
Bij Schulte Herenmodeshop betekent dit dat u bijvoorbeeld een overhemd, trui, broek of jas wel mag uitpakken en passen, maar niet een gehele dag mag dragen en/of wassen in de wasmachine. Immers, in de winkel mag dit ook niet!

Gebruik maken van uw herroepingsrecht

Wilt u gebruik maken van uw herroepingsrecht dan doet u dat door terugzending van het product binnen de bedenktijd van 30 kalenderdagen of door het sturen van een verklaring cq modelformulier voor herroeping, gericht aan Schulte Herenmode, binnen de bedenktijd van 30 kalenderdagen.
Het modelformulier voor herroeping kunt u hier downloaden. Tekst modelformulier voor herroeping:

Modelformulier voor herroeping
(dit formulier alleen invullen en terugzenden wanneer u de overeenkomst wilt herroepen)

Aan:
Schulte Herenmode
De Kempenaerstraat 14, 2341 GL Oegstgeest
klantenservice@schulteherenmode.nl

Ik/Wij* deel/delen* u hierbij mede, dat ik/wij* onze overeenkomst betreffende de verkoop van de volgende producten: [aanduiding product]* de levering van de volgende digitale inhoud: [aanduiding digitale inhoud]* de verrichting van de volgende dienst: [aanduiding dienst]*, herroept/herroepen*

- Besteld op*/ontvangen op* [datum bestelling bij diensten of ontvangst bij producten]
- [Naam consumenten(en)]
- [Adres consument(en)]
- [Handtekening consument(en)] (alleen wanneer dit formulier op papier wordt ingediend)
* Doorhalen wat niet van toepassing is of invullen wat van toepassing is.

Kosten in geval van herroeping

Indien u gebruik maakt van het herroepingsrecht, komen ten hoogste de kosten van terugzending voor uw rekening. Het annuleren of actief weigeren van een bestelling is kosteloos. Heeft u een pakket eenmaal geaccepteerd bij de postbode, dan zijn de verzendkosten bij een retourzending voor uw rekening. 

Product en verpakking in oorspronkelijke staat

Indien u een product bestelt en u bent er niet zeker van dat u het product wilt houden, raden wij u aan voorzichtig om te springen met het product en de verpakking. Indien u namelijk wel gebruik maakt van uw herroepingsrecht dient u als consument het product en de verpakking zo veel als redelijkerwijs mogelijk, het product en de verpakking in de oorspronkelijke staat bij ons aan te leveren.

Klantenservice

Mocht u vragen hebben over het herroepingsrecht, dan kunt u uw vraag telefonisch of per e-mail richten aan onze klantenservice.

Wettelijke garantie

Bij aankoop van artikelen in de webshop is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie houdt in dat het artikel datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Er is geen wettelijke termijn aan deze garantie verbonden omdat het per artikel verschillend is wat de consument mag verwachten.

Transportrisico

Uw zending wordt door ons met de grootste zorg in behandeling genomen en verstuurd. U kunt er dan ook vanuit gaan dat het pakket in juiste orde bij u aankomt. Mocht er toch sprake zijn van transportschade dan zijn wij hiervoor verzekerd. U loopt dus geen enkel risico. Controleer altijd het pakket voordat u het in ontvangst neemt. Is het pakket beschadigd? Weiger het pakket dan met de opmerking "retour afzender", de bezorger zal het pakket aan ons retourneren. Wij zullen uw pakket controleren en zo snel mogelijk een nieuw pakket versturen. Voor vragen over beschadigde pakketten kunt u uiteraard contact met ons opnemen.