Skip to content

Viyella

Wie van comfort houdt, gaat voor Viyella. Dit van oorsprong Engelse merk staat garant voor zachte stoffen gemaakt van rijke materialen.

Lees meer over Viyella
Filter & Sorteer
Filteren op
Sorteren op
Kleur
Maat
Prijs
€ 90 - € 130
Korting
9 artikelen

Comfortabele overhemden van Viyella in online shop en winkel

Wie van comfort houdt, gaat voor Viyella. Dit van oorsprong Engelse merk staat garant voor zachte stoffen gemaakt van rijke materialen.

Viyella is ooit begonnen met een weverij waarbij 55% merino wol en 45% katoen gemixt werden tot een doek. Viyella was het eerste merk dat voor haar stoffen een merknaam had aangevraagd. De naam Viyella is ontstaan door de kruising van de namen Valley Road en Via Gellia, twee wegen die vlakbij de molen lagen waar de stof werd geweven. In eerste instantie was de stof bedoeld voor bad- en nachtkleding, zoals badjassen en ondergoed.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog is Viyella haar kledinglijn gaan uitbreiden met de inmiddels gerenommeerde overhemden,  die een doorslaand succes bleken.

Einde 20 eeuw werd Viyella door The Times benoemd tot beste ‘vintage’ merk, door haar authenticiteit. Viyella vormt voor veel bekende merken zoals Laura Ashley een inspiratiebron door de gebruikte kleuren en ruiten.

Viyella bij Schulte Herenmode

Schulte Herenmode online shop verkoopt de verschillende typen Viyella overhemden. Deze zijn gemaakt van 80% katoen en 20% wol, waardoor de stof aanvoelt als een zachte flannel. De Viyella shirts zijn warm en vaak in warme kleuren uitgevoerd zoals bordeaux rood, flessen groen of off-white. Hiernaast biedt Schulte Herenmode de 100% katoenen overhemden aan die perfect geschikt zijn voor de zomer.