Skip to content
trouwpak

Trouwpakken en maatpakken

Een trouwpak uitkiezen: spannend! Met een maatpak maakt u een onuitwisbare indruk, zowel op uw aanstaande als op de rest van de gasten. Dus wilt u graag een 3-delig of ander maatpak dragen? Bij Schulte bieden we maatwerk van Portofino en Eduard Dressler, twee van de topmerken in maatpakken. Dankzij duizenden stoffen, eindeloze maatwerkopties en persoonlijke stiksels in het pak is echt alles mogelijk.

Wij worden blij van maatpakken en trouwpakken, omdat we graag iets moois maken voor zo’n bijzondere gelegenheid zoals een bruiloft. Daarom delen we graag een aantal handige tips, en leggen we uit over ons maatwerk. Bezoek onze winkel in Hillegom of stel ons online uw vragen, dan helpen we u graag verder.

Schulte Hillegom

Bezoek onze winkel in Hillegom

of stel ons online uw vragen, dan helpen we u graag verder.

Bezoek de winkel

Voor de mooiste dag van uw leven

Het trouwpak moet er tip-top uitzien natuurlijk. Wij maken een maatwerk pak dat precies past, dat er geweldig uitziet én dat het goed doet op de foto’s. Bovendien houden we natuurlijk de trouwpak trends voor 2023 in de gaten en delen we graag een aantal praktische tips. Want, hoe lang van te voren moet u het pak kopen.

Tip: hoe lang van te voren het trouwpak kopen?

Wij adviseren dat 3 tot 6 maanden voor de bruiloft langs te komen om een trouwpak te kopen. Door een half jaar voor de grote dag te beginnen is er tijd genoeg om er nog even rustig over na te denken.

Uiterlijk 3 maanden voor de bruiloft is het verstandig om een keuze te maken. We bestellen dan het pak, dat natuurlijk nog gemaakt moet worden. Er is dan nog tijd genoeg om het pak bij ons door te passen, het te laten vermaken als dat nodig is en nogmaals af te passen. Ondertussen ervaart u zelf de rust dat u het op tijd heeft geregeld. Dat is fijn, omdat er waarschijnlijk nog van alles geregeld moet worden.

Maatwerk: Portofino en Eduard Dressler

We zijn uw trouwpak winkel voor een maatpak. Dus twijfelt u waar het trouwpak te kopen?
Wij leveren maatwerk van Portofino en Eduard Dressler. Dat zijn twee van de topmerken in maatpakken. Ze gebruiken de mooiste stoffen en materialen, bieden talloze opties tot maatwerk én hebben stoffen voor zowel de zomer, de herfst, de winter als het voorjaar.

Tip: we zijn gespecialiseerd in maatpakken om in te trouwen, net als voor de gasten en voor andere gelegenheden. Dus zoekt u geen bruidspak of trouwkostuum, maar wel maatwerk? Dan helpen we u graag.

trouwpak stoffen

Keuze uit duizenden stoffen

Portofino en Eduard Dressler bieden samen keuze uit duizenden stoffen. Dat betekent dat werkelijk alles mogelijk is, wat u maar kunt verzinnen. Geef ons aan welke kleur, tint, stijl of sfeer u zoekt, dan laten we graag zien wat daarin beschikbaar is. Of vraag ons een paar opties te tonen, afgestemd op de locatie en de stijl van de bruiloft waar u blij van wordt.

Wij helpen u graag, ook als u het lastig vindt om aan te geven hoe het trouwpak in blauw of het groene trouwpak eruit moet zien. Juist als u nog geen idee heeft kunnen we daarbij goed helpen. De stoffen van de merken waarmee we maatpakken maken komen uit gerenommeerde stoffenhuizen in Italië en Engeland. Daar zitten bovendien de beste pakkenmakers, voor een geweldige combinatie die succes garandeert.

Trouwpakken, ook in grote maten

Vanzelfsprekend kunnen we het maatpak voor de bruiloft laten maken in iedere gewenste maat. Dat geldt dus ook voor het trouwpak in grote maten.

Wij nemen de maten op en laten het pak makke, van klein tot heel groot. Bovendien houden we graag rekening met specifieke maten of individuele wensen. Onze kleermakers nemen de maten nog op met het meetlint en houden rekening met uw lichaamstype. Dus zoekt u een comfortabel pak, een strakke kostuumbroek of heeft u andere voorkeuren? Bij ons is dat nooit een probleem.

Laat uw eigen tekst borduren in je trouwpak

Het trouwpak dat u koopt is een prachtig maatpak, én na de bruiloft een bijzondere herinnering. Daarom bieden we de mogelijkheid om uw eigen tekst in het pak te laten borduren, zoals jullie namen, de datum of de locatie waar jullie trouwen.

Daarnaast kiest u natuurlijk zelf de voering van het pak, de knopen daarop en zelfs het garen voor de knoopsgaten. Wij bieden de mogelijkheid om het pak helemaal naar wens samen te stellen, precies zoals u het graag heeft.

Tip: vindt u het soms lastig om te kiezen? Kom een trouwpak kopen met een goede vriend, met uw vader en broer of zwager of met anderen die belangrijk voor u zijn. Samen maken we er een mooi moment van.

Trouwpak trends in 2024

We houden de trouwpak trends voor 2024 goed in de gaten, zodat we u daarover kunnen adviseren. De beschikbare stoffen en populaire stijlen laten door de jaren heen verschillende nuances zien, waarover we graag vertellen. Zo kiest u een maatpak waarin u straalt, én waarin u heel trendy voor de dag komt op de bruiloft.

1. Trouwpak voor de zomer

Het valt op dat steeds meer trouwpakken speciaal voor de zomer geschikt zijn. De Nederlandse zomers worden warmer en we helpen ook regelmatig bruidegoms die in het buitenland trouwen. Als de temperaturen oplopen is het belangrijk om daar rekening mee te houden, zowel met de stof als met de kleur van het pak. Kies bijvoorbeeld een combinatie van linnen met zijde en katoen. Een half-canvas colbert met vier lagen of zelfs maar met twee lagen is dan een luchtige keuze. Of kies zelfs voor een colbert zonder structuur als u het snel warm heeft. We adviseren graag over de beste keuze voor een luchtig en koel trouwpak, dat goed geschikt is voor de zomer en voor hoge temperaturen.

2. In beige en aardetinten

Daar sluit de trend van beige en aardetinten goed bij aan. Het zijn lichte kleuren voor een trouwkostuum, die heel veel mannen goed staan. Zowel de bruine tinten als beige en nude zijn goed geschikt voor een trouwpak, net als een zandkleur. Wij houden rekening met uw haarkleur en de rest van uw uitstraling, om daar de juiste tint en kleur bij te adviseren.

3. Traditionele trouwpakken

Een heel andere trend binnen trouwpakken is die van de traditionele maatpakken. Het is een soort Hollandse nuchterheid, in het typische marineblauw, donkergrijs of in zwart. Ook heel diepe groentinten doen het al een tijd lang goed. Uiteraard vinden we er bovendien het mooiste overhemd bij, bijvoorbeeld met parelmoer-knopen. Op die manier krijgt het pak een geweldige uitstraling, voor de mooiste dag van uw leven.

4. Casual en comfortabel

Heeft u juist minder met de formaliteiten en een formele look? Kies dan voor de meer casual en comfortabele trend binnen maatpakken voor bruiloften. Dat geldt zowel voor de gasten als zelfs voor de bruidegom. Het mag meer casual ogen, door verschillende stijlen en items met elkaar te combineren. Pas hiermee wel op, om het voldoende bijzonder te houden. Wij kijken graag mee om u goed te adviseren.

5. Met de juiste accessoires

Heel belangrijk (waren, blijven en) zijn de juiste accessoires bij het maatpak om in te trouwen. Besteed voldoende aandacht aan de manchetknopen en een pochet, net als bijvoorbeeld aan een bretels, een zakhorloge of een luxe hoed. Wij adviseren graag over de beschikbare mogelijkheden, om de look helemaal compleet te maken.